Over ons

 Wij vertellen het verhaal achter ons mooie eetcafé. Lees hieronder onze geschiedenis en de achtergrond van ons voedsel.

Over Eetcafé NUSA

Ons verhaal

Wie zijn wij?

Wayan heeft in de loop van de jaren van haar passie haar werk gemaakt. Sinds dat we in Nederland zijn, heeft ze een aantal jaar in de horeca gewerkt en daarnaast veel Indonesische catering gedaan. Door de vele enthousiaste reacties hebben we in de zomer van 2019 besloten om samen een eigen horecazaak te beginnen.

Joost heeft de Hotelschool gedaan. Na stage in Boston en 4 contracten bij de Holland America Line, werd hij de oprichter van Eetcafé de Beursklok in Gouda (tegenwoordig Kamphuisen). Hij heeft de zaak verkocht en is toen naar Bali vertrokken om na 18 jaar met Wayan terug te komen.

NUSA betekent eiland in het Indonesisch. Wayan komt van Nusa Penida, een prachtig eiland voor de kust van Bali.

Ons concept. Gasten kunnen een 5, 7 of 9 gerechten rijsttafel bestellen. Er is een keuze uit 16 heerlijke, verse gerechten. We hebben een aantal klassiekers op de kaart zoals sateh en rendang. Maar ook eigen creaties en af en toe lenen we iets lekkers van een ander Aziatisch land. Uiteraard hebben we ook smaakvolle, vegetarische gerechten.

Vers. Wayan kookt alles vers in eigen keuken, met de nadruk op gezond en voedzaam eten. De rijke kruidenmixen geven een enorme smaakexplosie in het eten. We koken zonder MSG, vetsin of asinomoto (smaakversterkers).